VALOKUVAUSKILPAILUN SÄÄNNÖT

 

*** KILPAILU ON PÄÄTTYNYT!***

Century of Nature Photography in the Barents Area -valokuvauskilpailu

Century of Nature Photography in the Barents Area -valokuvauskilpailu on Kainuun liiton järjestämä luontoaiheinen valokuvauskilpailu. Kilpailussa kilpaillaan luontoaiheisilla tai matkailua esittävillä valokuvilla, jotka on otettu Barentsin (Norjan, Ruotsin, Suomen tai Venäjän pohjoisilla) alueella. Kilpailu on kaikille avoin.

Kilpailussa jaetaan palkintoja seuraavasti:

I. Palkintosija kolmetuhatta (3.000) euroa
II. Palkintosija kaksituhatta (2.000) euroa
III. Yleisöäänestyksen voittaja tuhat (1.000) euroa.

Palkintosummat ovat Suomen lakien mukaan veronalaista tuloa. Voittaja vastaa itse oman maansa verolakien velvoitteiden noudattamisesta. Summat ovat kilpailun paikallisen valuutan mukaisia (euro). Voittajan vastuulle jää palkintojen lunastaminen ja mahdollisten verojen maksaminen.

Kilpailuaika on 11.8.2017–31.10.2017. Kilpailun tuomaristo suorittaa valinnan 3.11.2017. Voittaja julkistetaan 9.11.2017 Kuhmo-talolla pidettävässä seminaarissa, jonne kaikilla etukäteen ilmoittautuneilla on vapaa pääsy. Kaikille palkintojen voittajille ilmoitetaan myös henkilökohtaisesti, edellyttäen, että osallistumisen yhteydessä on jätetty henkilön asianmukaiset yhteystiedot.

Valokuvauskilpailun yleiset osallistumis- ja kilpailusäännöt ja -ehdot:

1. Osallistuminen edellyttää kaikilta osapuolilta näiden sääntöjen noudattamista. Osallistumalla kilpailuun osallistuja hyväksyy nämä säännöt.

2. Kilpailun palkinnot on kerrottu näissä säännöissä, eikä muita palkintoja tai palkkioita jaeta. Palkintosummat maksetaan voittajan ilmoittamalle pankkitilille 2 (kahden) viikon kuluessa palkinnon myöntämisestä.

3. Järjestäjä ei vastaa mahdollisista palkintoveroista. Kaikki palkintojen mahdolliset veroseuraamukset ovat voittajan vastuulla, koska eri maissa noudatetaan erilaisia verokäytäntöjä.

4. Kilpailu on avoin kaikille. Osallistua voi mistä päin maailmaa tahansa. Kilpailun järjestäjät ja tuomaristo eivät voi osallistua kilpailuun. Alle 15-vuotiailla pitää olla huoltajan suostumus osallistua kilpailuun. Alaikäisen lapsen puolesta palkinnon vastaanottaa lapsen huoltaja, joka huolehtii myös mahdollisista veroseuraamuksista.

5. Kilpailuun osallistutaan lähettämällä JPEG-muodossa oleva kuva kilpailun verkkosivuille www.discoverbarents.com. Kuvan tulee olla kooltaan yhdeltä sivulta vähintään 1.600 pix, ylärajaa tai muotovaatimusta ei ole. Kuvan pitää olla kuvattu Barentsin alueella. Osallistuessa kilpailuun osallistujan tulee ilmoittaa kunkin kuvan osalta kuvauspaikka ja –aika.

6. Yhden osallistujan lähettämien kuvien määrää ei ole rajoitettu, toisin sanoen kuvia voi lähettää niin monta kuin haluaa. Kuitenkin saman kuvaajan lähettämistä kuvista vain yksi voi voittaa palkinnon.

7. Kilpailuun osallistuneiden tulee aina käyttää omaa nimeään kilpailussa. Mikäli joku esiintyy toisella nimellä, voi hän menettää palkinnon.

8. Osallistumalla kilpailuun kilpailija vakuuttaa, että kuva on hänen ottamansa, se ei loukkaa tekijänoikeuksia, tavaramerkkiä, yksityisyydensuojaa tai moraalisia oikeuksia, eikä kenelläkään muulla osapuolella ole kuvaa kohtaan vaatimuksia.

9. Osallistumalla kilpailuun osallistuja antaa kilpailun järjestäjälle oikeuden jäljentää, asettaa näytille, painaa tai käyttää kilpailukuvia missä tahansa muodossa viiden vuoden ajan kilpailun päättymisestä. Kuvia voidaan käyttää Barentsin yhteisen alueen markkinointiin ja yhteiskäyttöön. Kilpailukuvia voidaan järjestäjän puolesta käyttää myös muualla mediassa (ml. sosiaalinen media).

10. Kilpailuun lähetetyt kuvat tallennetaan yhteiseen kuvagalleriaan, josta ne ovat kenen tahansa vapaasti käytettävissä edellä mainittuihin tarkoituksiin kilpailun päätyttyä. Ehtona on kuvaajan tietojen ja kuvan latauslähteen esille tuominen kuvan yhteydessä. Kuvia voi ladata eri formaateissa rekisteröitymällä sivulle. Kuvat ovat ladattavissa viisi vuotta kilpailun päätyttyä.

11. Kilpailun järjestäjä varaa oikeuden julkaista kuvaajan etunimen, sukunimen, kotikaupungin ja -maan kaikissa kilpailuun liittyvissä yhteyksissä.

12. Kilpailun järjestäjä varaa oikeuden muokata ja rajata kilpailuun lähetettyjä kuvia niiden sovittamiseksi erilaisiin esityspaikkoihin. Esitettäessä kuva missä tahansa yhteydessä, siinä mainitaan aina kuvaajan nimi.

13. Kilpailun järjestäjä pidättää itsellään oikeuden yksipuolisesti päättää, ovatko kilpailuun lähetetyt kuvat soveliaita julkaistaviksi kilpailun valokuvagalleriassa. Kuvia, jotka sisältävät tekijänoikeudellisesti arveluttavaa/väkivaltaista/pornografista tai muuten sopimatonta sisältöä ei julkaista.

14. Kilpailuaika alkaa 11.8.2017 ja päättyy 31.10.2017 klo 24. Yleisöäänestys päättyy 3.11.2017 klo 24. Yleisöäänestys toimii tykkäys-toiminnolla, eli sivuston vierailijat voivat tykätä pitämästään kuvasta, jolloin kyseiselle kuvalle kertyy yleisöäänestyspisteitä. Tuomaristo, joka koostuu valokuvauskilpailua järjestävien tahojen valitsemista toimijoista, valitsee kaksi parasta kuvaa 3.11.2017.

15. Valokuvauskilpailun järjestäjä toimii Kainuussa, jossa järjestetään valokuvausaiheinen kongressi ja voittajien julkistamistilaisuus marraskuussa 2017. Voittajien matkat Kainuuseen kustannetaan todellisten kustannusten mukaan enintään 1.000 (tuhanteen) euroon asti.

16. Järjestäjä pidättää oikeuden muuttaa kilpailun sääntöjä kaikkina ajankohtina.